Program


Művészettörténeti Előadássorozat III. - Chambord, egy francia király álma

Művészettörténeti Előadássorozat III. - Chambord, egy francia király álma

Chambord, ahogy a francia király megálmodta
A Loire menti kastélyok legnagyobb és legismertebb épületegyüttese kétség kívül Chambord. A híres reneszánsz király, Francois I. álmai kastélyaként építtette, kortársai és a mai látogatók nagy ámulatára. Miért éppen ide? Hogyan épült el és milyen valós és legendás történetek fémjelzik több száz éves történetét?…  több

Hosszú évszázadok óta egy mesebeli erdőség rejtekén szunnyad a hatalmas épületegyüttes, amely rendszeresen királyi vadászatoknak helyt.
Miért ilyen furcsa a kastély alaprajza? Vajon miért és hogyan építtették, majd díszíttették a francia királyok ezen hatalmas épületetegyüttest a XVI. századtól kezdődően? A modern eszközökkel dolgozó kortárs kutatók sok “szenzáció-gyanús” felfedezést tettek, melyeket az előadás folyamán a hallgatóság is megismerhet.

Esőben, szélben, hóban vagy napsütésben, Chambord egy szemet gyönyörködtető csoda! Sokan elmennek a Loire menti kastélyokhoz és megtekintik ezt a valóban egyedülálló épületegyüttest! A kérdés csak az, hogy mennyit értettek meg mindabból, amit azoknak kínál, akik veszik a fáradtságot és megpróbálják felfedezni annak számtalan csodáját! Mi erre készülünk….!

Szeretettel várunk mindenkit!