Program


Filmvetítés - Világjáró Sorozat I. - Irán - A Perzsa Birodalom Kincsei

Filmvetítés - Világjáró Sorozat I. - Irán - A Perzsa Birodalom Kincsei

2019. február 25-én egy új sorozattal bővül az UP Újpesti Rendezvénytér programkínálata. A Világjáró sorozat gazdája Németh György, aki igazi újpesti lokálpatriota, akinek még a nagypapája is - aki festőművész volt - Újpesten született és élt.  több

Németh György szenvedélyes utazó. Kalandos utazásai során igyekszik megragadni a különleges élmények pillanatait, amit aztán sajátos módon a számítástachnika eszközeivel útifilmekké szerkeszt. Már 60 felé közelít az egyórás utifilmjeinek a száma, melyekben látleletet kaphatunk az adott ország kultúrális, történelmi, földrajzi és etnikai ismereteiről.

Irán - A Perzsa Birodalom kincsei

Irán egy távoli, ismeretlen ország, ám Közel-Kelet látnivalókban talán leggazdagabb országa. A hatalmas ország a kultúra, a civilizáció és az ősi Perzsa Birodalom bölcsője. A biblia szerint maga az Édenkert. A hazánknál 18-szor nagyobb országról kialakult kép az európaiak számára felületes, többnyire tudatlanságból fakad. Pedig az ideutazót a gyönyörű ország háromezer éves gazdag történelmének lenyomatai és talán a világ legbarátságosabb emberei fogadják.

A vetítéssel és - egy alkalomhoz illő gitárzenével - egybekötött élménybeszámolóra szeretettel várunk minden érdeklődőt! Bevezetőt mond Kocsis András Sándor a Kossuth Kiadó Zrt. elnök - vezérigazgatója.

Ajánló